טיפול הומיאופתי להקלה בתסמונת פיברומאלגיה

טיול הומיאופתיפיברומיאלגיה היא מחלה כרונית המאופיינת בכאבים בשרירים, כאבים ברצועות ובגידים, עייפות ונקודות רגישות מרובות בגוף.

קיימות ראיות לכך כי אנשים עם מצב זה עשויים להיות רגישים יותר לכאב, היות ומשהו אינו פועל כשורה בתהליכי התפיסה הרגילים של הגוף את הכאב.

מחלה זו נפוצה יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים, היא מתבטאת באופן שונה מאדם לאדם, ולעיתים התקפי הכאב באים והולכים לאורך כל החיים. מחלה זו נוטה אף להשתלב עם הפרעות שינה, חרדה, דיכאון ותסמונת מעי רגיז.

למרות שפיברומיאלגיה עשויה להיות מתישה לחלק מהאנשים, זוהי אינה מחלה ניוונית או מסכנת חיים, וניתן להתמודד עם התסמינים ולשפר את איכות החיים באמצעות טיפול רפואי מקצועי כמו גם באמצעות טיפול הומיאופתי ואלטרנטיבי.

הגורמים לפיברומיאלגיה

מספר תאוריות מדעיות מציעות כי גורמים רבים עלולים לגרום למצב זה, ובכללם:

רמות חריגות של חומרים כימיים במוח

אנשים רבים עם פיברומיאלגיה סובלים מרמות חריגות של נוירוטרנסמיטרים, שינויים בחומרים כימיים במוח. כלומר, יש להם רמות נמוכות של סרוטונין, המשפיע על מצב הרוח, השינה, והפחתת תפיסת הכאב. לעיתים קרובות לאנשים עם מחלה זו יש רמות גבוהות של חומר P, המעביר את מסר הכאב למוח.

בעיות שינה

רוב האנשים עם פיברומיאלגיה סובלים מבעיות שינה. חלק מהרופאים מאמינים כי חוסר השינה הנינוחה מעיד על מצב בו השרירים של החולה אינם מסוגלים לטפל בטראומות זעירות המתרחשות מידי יום, מה שמוביל לכאבי שרירים ועייפות. רופאים אחרים מאמינים כי בעיות שינה הינן תוצאה ולא סיבה של פיברומיאלגיה.

פציעה

המחלה עלולה להיות מופעלת באמצעות פציעה, במיוחד בעמוד השדרה העליון או בצוואר, או בשל זיהום הנגרם באמצעות וירוס או חיידק.

גנטיקה

הנטייה לקבל פיברומיאלגיה עשויה לעיתים להיות תורשתית.

מחלה ראומטית

סביר שאדם יקבל את פיברומיאלגיה אם יש לו מחלה דוגמת דלקת פרקים או זאבת שגרונית.

טיפול הומיאופתי

לפני שהומיאופת רושם תרופה, הוא לוקח בחשבון את המצב הבריאותי של האדם, כמו גם מצבו הפיסי, הרגשי והרוחני. הומיאופת מנוסה מעריך את כל הגורמים האלו בעת קביעת התרופה המתאימה ביותר למטופל באופן אישי. חלק מהתרופות ההומיאופתיות המשמשות לפיברומיאלגיה הן:

ארניקה – לאדם שחש כאב וחבלה ואינו מסוגל לסבול מגע. מטופל זה הוא חסר מנוחה כאשר הוא מנסה למצוא תנוחה נוחה, וחווה כאב גם לאחר פעילות גופנית עדינה.

קרבוניקה – מיועדת לאנשים שנוטים לנוע באיטיות, נראים חיוורים וגופם תמיד קר. מאמץ גופני קל מותיר אותם חלשים וחסרי נשימה. הם חשים טוב יותר כשהם שוכבים ומתחממים על מנת להקל על התסמינים.

מלחי אמבטיה – שתיים עד ארבע כוסות מלח אנגלי באמבטיה חמה מרגיעים כאבי שרירים.

טיפולי גוף ונפש – טיפולים אלו כוללים מדיטציה וביופידבק. הם יעילים כטכניקות הרפייה.

דיקור סיני – מטפל באנשים הסובלים מפיברומיאלגיה בהתבסס על הערכה פרטנית של החריגות והליקויים של הצי' הממוקמים במרידיאנים השונים. בפיברומיאלגיה, חוסר צ'י מזוהה בדרך כלל במרידיאנים בטחול או בכליות. מוקסה, שהיא טכניקה שבה לענת עשב נשרפת מעל נקודות דיקור מסוימות, משמשת לחיזוק מערכת האנרגיה כולה. מטפלים מוסמכים מייעצים אף לאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה על שינויים באורח חיים, שינויי תזונה ונטילת תרופות צמחיות.

כירופרקטיקה – היות ופיברומיאלגיה כוללת בדרך כלל כאבי גב תחתון או כאבי צוואר, טיפולים לעמוד השדרה מועילים. במחקר קטן, נשים עם פיברומיאלגיה דיווחו על ירידת 77% בעוצמת הכאב, שיפור של 63% באיכות השינה, ושיפור של 75% ברמת העייפות, לאחר קבלת שלושים טיפולי כירופרקטיקה. ההקלה בתסמינים נמשכת חודש לאחר סיום הטיפול.

עיסוי – מפחית את הלחץ, משפר את זרימת הדם ומרגיע את השרירים הכואבים. יש למצוא מטפל בעיסוי בעל ניסיון בעבודה עם פיברומיאלגיה.

קיימים טיפולים אלטרנטיבים רבים נוספים אשר נותנים מזור לכאבים של חולי פיברומיאלגיה – מידע נוסף במרכז לטיפולים אלטרנטיבים

אתר זה הוקם במטרה להעניק לגולשים ידע מקיף על אבחון וטיפול בפיברומיאלגה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן