תרופת פרקוסט

תרופת פרקוסטאובחנתם כחולים בפיברומיאלגיה? סובלים מכאבים בדרגות עוצמה משתנות ומחפשים דרכים כיצד להקל על הכאבים?

תרופת פרקוסט נחשבת לאחת מבין כמה תרופות המסייעות לסובלים מכאבים ברמה בינונית עד לרמה חזקה מאד כמו במחלת הפיברומיאלגיה, תרופה משככת כאבים פופולארית, הניתנת במרשם רופא בלבד.

למרות יתרונותיה הרבים והעובדה שהיא עוזרת להתמודד עם כאבים חזקים היא עשויה לגרום, במידה ולא נוטלים אותה במשנה זהירות, להתמכרות קשה בשל הרכיבים שלה.

הרכיבים הפעילים בתרופות פרוקסט

תרופת פרקוסט מכילה שני חומרים פעילים, חומרים חזקים מאד השייכים לקבוצת התרופות הנרקוטיות. מדובר באוקסיקודון המשפיע על המוח ומפחית את הכאבים ופרצטאמול, המוריד את החום. האוקסיקודון נקשר באופן כימי אל הקודאין ומקל על השיעול ומפחית כאב.

הפרצטאמול, שידוע כחומר שקיים בלא מעט תרופות הניתנות ללא מרשם רופא, ידוע כמשכך כאבים וגם כמפחית חום (אפשר למצוא אותו למשל באקמול). השילוב בין שני חומרים אלה מקל על הכאב באופן משמעותי ומספק מענה מצוין לסובלים ממנו.

לאיזה סוגי כאב מתאימה התרופה

הטיפול באמצעות תרופה זו מוצע לסובלים מכאבים אחרי ניתוח למשל או בעקבות סיבוכי מחלה כגון פיברומיאלגיה. יחד עם זאת, כאשר מדובר בכאבים כתוצאה ממחלות מעי דלקתיות, השימוש בתרופה מוגבל יותר.

אופן נטילת התרופה

בעקבות תופעות הלוואי של התרופה ומחשש להרעלה, מומלץ שלא ליטול יותר מ-4 כדורים בכל יום.

תופעות לוואי

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר לאור השימוש בפרקוסט הן: תחושת נמנום, עצירויות, בחילות והקאות, גירוד וגם תחושת אופוריה. ניתן להפחית את הבחילות וההקאות הנלוות לעיתים לשימוש בתרופה על ידי נטילתה עם מזון.

תופעות לוואי חמורות יותר שנחשבות גם לנדירות יחסית יכולות להיות נזק לכבד, המתבטא בשתן כהה, בכאבים בצד הימני העליון של הבטן, בצהבת ועוד. במקרה כזה חשוב לפנות בהקדם אל הרופא המטפל. במצבים מסוימים תיתכן תגובה אלרגית לתרופה. במקרים כאלה עשויה להופיע פריחה לא מובנת על העור, יכולים להופיע קשיי נשימה, צפצופים, נפיחות בגרון או בפה וגם גירוד.

הפרעות בקצב הלב, עייפות, צמא, כאבי ראש, יובש בפה, הזעה מוגברת, צרבת, שינויי טעם, אובדן שמיעה, עיניים אדומות, סוכר גבוה או סוכר נמוך וגם אדמומיות בעור הן תופעות לוואי נוספות שעשויות גם הן להופיע לאור השימוש בתרופה.

סכנות השימוש בתרופה

שימוש בתרופה עשוי לגרום להתמכרות קשה. הדבר קורה כשנוטלים כמות גבוהה מכפי הרצוי, מה שמוביל לנזקים חמורים וגם להתמכרות. הדבר משמעותי עוד יותר כשאלה הם חולים עם נטייה להתמכרות, אולם גם אלה שללא נטייה להתמכרות עשויים למצוא את עצמם מכורים לתרופה, לרבות כל תסמיני ההתמכרות הנלווים לכך.

למרות שהיא מקלה על הכאב, עם הזמן שימוש יתר בתרופת פרקוסט יכול לפגוע ביעילותה של התרופה לאור הסתגלות הגוף אליה. ההשפעה של התרופה יורדת והחולה מעלה את המינון שלה. התלות שלו בתרופה הולכת וגדלה ויש צורך בכמות רבה שלה כדי להפחית את הכאב. מסיבה זו יש לצרוך את התרופה אך ורק בהמלצתו של הרופא המטפל ולפי המינונים הנדרשים.

אתר זה הוקם במטרה להעניק לגולשים ידע מקיף על אבחון וטיפול בפיברומיאלגה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן