טיפול בים המלח

22533559_xlלים המלח מגיעים מרחבי הארץ ומכל העולם, אנשים הסובלים ממגוון נרחב של מחלות הקשורות לדלקות, מכאובים ובעיות רפואיות שונות.

שפע מחקרים שנערכו במרכזים הרפואיים סוראסקי וסורוקה, מוכיחים את יעילות הטיפולים האופייניים לים המלח, המשפרים מצבים בריאותיים כרוניים. יש להבין כי טיפולים אלו אינם מובילים לריפוי ויש לבצע אותם במקביל ובמשותף לטיפולים תרופתיים.

אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה חווים הקלה כתוצאה מהרכיבים הייחודיים של המים כמו גם מהמיקום האקלימי והגיאוגרפי של המקום. מחקר שנערך בארץ מצא כי תסמיני פיברומיאלגיה מושפעים לטובה כתוצאה מהטמפרטורות, כמות המשקעים  והלחץ הברומטרי באזור.

השפעת טיפולי ים המלח על פיברומיאלגיה

פיברומיאלגיה היא מחלה כרונית המאופיינת בנקודות כאב רבות לאורך הגוף, ובעייפות כרונית ניכרת. שהות של שבועיים לפחות בים המלח מפחיתה את עוצמת הכאבים, החרדה והנוקשות, משפרת את התקפי המיגרנות, מפחיתה את תחושת נפיחות המפרקים ובעיות השינה, לתקופה של כשלושה חודשים.

מדענים במרכז הרפואי סורוקה הוכיחו שמי ים המלח מכילים ריכוזי מלחים המקלים כאבי פיברומיאלגיה. המחקר שנערך בקרב 21 משתתפים הוכיח כי מלחי ים המלח, או שהות בבריכות חמות משפרת את מצב החולים עד חודש ימים.

מחקר נוסף שנערך בקרב 23 משתתפים בחן את יעילות מסיכות הבוץ על המפרקים והאזורים הכואבים בגוף. המחקר נערך בהשוואה לקבוצת פלצבו שקיבלה בוץ שאינו מכיל את סגולות ים המלח. 72% מהמשתתפים שקיבלו את מסיכות הבוץ המכילות תכונות מינרליות מרפאות, חוו שיפור ניכר ברמות הכאב, למשך שלושה חודשים, לעומת הטבה של עשרים אחוזים בלבד שנצפתה בקרב קבוצת המשתתפים שקיבלה טיפול פלצבו.

מחקר אחר, שעקב אחר 44 אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה, חילק את המשתתפים לקבוצת ביקורת וקבוצת טיפול. המשתתפים בקבוצת הטיפול קיבלו טיפולי שהייה במי מעיינות מחוממים ל-35 מעלות צלזיוס, והמשתתפים בקבוצת הביקורת קיבלו טיפול שהות בריכה מחוממת רגילה שהכיל מים חמים באותה רמה. הניסוי נמשך חודש וחצי רצוף והניב תוצאות מעודדות, לפיהן השיפור המשמעותי התרחש בקרב הקבוצה הטיפולית בלבד.

יעילות טיפולי ים המלח

מחקר שנערך בשנת 1990 במשך שבועיים בקרב ארבעים משתתפים, הוכיח כי טיפולי בוץ בשילוב עם רחצה במעיינות המינרליים או במי ים המלח, מובילים לשיפור ניכר בתסמיני פיברומיאלגיה, הנמשך עד שלושה חודשים, בהשוואה לקבוצת משתתפים נוספת שלא קיבלה כל טיפול. מחקר מעקב שנערך מספר שנים לאחר מכן, הגיע לאותן מסקנות.

מחקר שנערך בקרב 48 נשים הסובלות מפיברומיאלגיה מצא שטיפול במעיינות החמים, הנמשך עשרה ימים, הוביל לשיפור ניכר בתסמיני הכאבים, בהשוואה לקבוצת נשים שלא קיבלה כל טיפול. השיפור בתסמינים התבטא בהפחתה ניכרת בעוצמת הכאב ובנקודות הכאב, וההטבה נמשכה עד שלושה חודשים.
סיכוני הרחצה בים המלח.

ריכוז המלחים הגבוה של הים גורם למים להיות כבדים יותר מהמים בגוף, וכך ניתן לצוף בקלות על המים, אלא שנוסחה זו קשורה אף לסכנת טביעה. הסיכונים כרוכים בריכוז מסוכן של מינרלים דוגמת מגנזיום, סידן וזרחן בגוף, בליעת מי מלח, ופגיעה משמעותית בבריאות, כשלא מקפידים על ההוראות, למשל, ושוהים בבריכות המחוממות יותר מידי, או כשהמצב הבריאותי אוסר זאת.

קראו על עוד מחקרים בנושא תזונה ופיברומיאלגיה:

הקשר בין צריכת גלוטן לפיברומיאליגיה

אולי יעניין אותך גם:

מהי שיטת האיזון של ד"ר טאן לטיפול בפיברומיאלגיה?

דילוג לתוכן