זכויות חולי פיברומיאלגיה בביטוח לאומי – כך תממשו אותם

זכויותבשנים האחרונות הפכה מחלת הפיברומיאלגיה ממחלה איזוטרית, לא ממש מוכרת לממסד הרפואי ולציבור הרחב למחלה הרבה יותר מוכרת ומדוברת.

כיום, יש מודעות לתסמינים השונים  וקיימת נכונות גבוהה יותר לאשר מתן זכויות שונות על ידי המוסד לביטוח לאומי. בין התסמינים המוכרים וידועים בקרב רבים מהחולים במחלה זו ניתן למצוא הרגשה של כאב עמום שאף יכול להתפתח לכדי כאב חזק ובלתי נסבל ואשר תוקף את כל שרירי הגוף.

כאבים חזקים משויכים למחלה זו במידה והם מצויים במקומות ספציפיים (המכונים גם נקודות לחיצה) וכאשר לא משויכים לגורמים ולמחלות אחרות שניתן לראות בהם את המקור לכאבים הללו. תסמינים מוכרים נפוצים נוספים הם הפרעות שינה ועייפות רבה, מיגרנות חזקות, הפרעות עיכול לרבות דלקות, הפרעות חרדה, בעיות רגשיות נלוות ועוד.

כיצד ניתן לממש זכויות – 3 טיפים חשובים

על פי אנשי מקצוע העוסקים בנושא המורכב של מימוש זכויות רפואיות מול ביטוח לאומי, ספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי כלל לא מציין את תסמונת פיברומיאלגיה.

עם זאת, אין זאת אומרת שהחולים אינם יכולים לפעול בכדי לקבל את המגיע להם. טיפים חשובים בדרך למימוש זכויות:

  1. לא לוותר – למרות הקשיים המרובים, הכאבים הממושכים והעייפות, ולמרות הקושי לקבל הכרה, אסור להרים ידיים ולהכנע לבירוקרטיה. מול ממסד רפואי שלא תמיד קשוב ומול המוסד לביטוח לאומי חשוב להגיע מצויידים בכל המידע. חוות דעת רפואית מגוף מקצועי עשויה להגדיל מאוד את הסיכויים לקבלת המגיע לכם. אמנם מדובר בתהליך לא פשוט ולעיתים ארוך (גם עם ליווי של חברה מקצועית) אך התוצאות שוות את המאמץ.
  2. מסמכים רפואיים מפורטים – כאשר מגישים תביעה למוסד לביטוח לאומי חשוב מאוד שתביאו מסמכים רפואיים וחוות דעת רפואית ומפורטת ככל שניתן. חשוב לציין מגבלות ממשיות שמפריעות לתפקוד ולא להסתפק באמירות כללית כמו "אני סובל מכאבים".
  3. אפשר לפנות לביטוח לאומי גם באופן עצמאי, אולם במיוחד במצבים שאין להם התייחסות ברורה בספר הליקויים של ביטוח לאומי, כמו במקרה של פיברומיאלגיה, סיוע של מומחים למימוש זכויות רפואיות כמו המרכז למימוש זכויות רפואיות עשוי להגדיל את הסיכוי שלכם לקבל את המגיע לכם.
דילוג לתוכן